Одржана 19. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Деветнаеста редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 02. марта 2023. године и на њој је разматрано 25 тачака Дневног реда.

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево на данашњем скупштинском засједању усвојили су Одлуку о издавању гаранције за кредитно задужење Комуналог предузећа „Свети Марко“ у износу од 120.000 КМ.

Гаранцијом за кредитино задужење биће обезбијеђена средстава за куповину машине неопходне за ископавање гробних мјеста, а која ће омогућити ефикасније ископавање и потпуно избацивање досадашњег ручног копања.

Усвојена је и Одлука о усвајању Методологије за формирање цијена водних услуга Комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Источно Сарајево.

Одборници су, између осталог, усвојили и Резолуцију о правцима даљег развоја града Источно Сарајево, а сједници је био присутан и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Прихваћена је и информација о учењу и владању ученика основних и средње школе на подручју општине на крају првог полугодишта школске 2022/2023. године, те је усвојен и Програм рада Скупштине општине Источно Ново Сарајево за 2023. годину.