Одржана Божићна академија

Божићна академија организована у оквиру манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“ одржана је синоћ у сали Културног центра Источно Ново Сарајево.

Отац Серафим у пригодној божићној бесједи, говорио је о значају празника Христовог рођења и указао на важност свете Литургије и окупљања око вјере Христове.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао да је најбитније да се вечерас пошаљу поруке љубави, заједништва и јединства, што је и смисао најрадоснијег хришћанског празника Божића, који треба да окупља породицу и чини их јединственим.

Начелник Катић је изразио задовољство што ће вечерашњу академију увеличати Хор „Свети новомученик Станко Острошки“ из братског Никшића, истакавши да је то показатељ да братске везе нису само слово на папиру, већ да гаје заједничке добре хришћанске вриједности.

Ученици Основне школе „Свети Сава“ представили су божићне обичаје, КУД „Славија“ одржао је концерт, а Гордана Манојловић Ковачевић и Кристина Мојсиловић увеличале су академију пригодном пјесмом.