ЏЏК „Славија“ најбоља на Међународном турниру „Источно Сарајево Опен 2019“

Протеклог викенда у спортској дворани Славија у Источном Сарајеву, а у организацији Џиу џицу клуба „Славија“ и Џиу џицу савеза Републике Српске одржан је 6. Међународни Џиу џицу турнир „Источно Сарајево Опен 2019“, на коме је учешће узело 23 екипе из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније и Хрватске.

У препуној дворани виђено је много квалитетних борби, са обзиром да је учешће узело велики број такмичара који су носиоци Балканских, Европских и Свјетских медаља.

На крају такмичарског дана, екипа са највише медаља у генералном пласману била је екипа домаћина Џиу-џицу клуба „Славија“ са 233 бода, другопласирана је била Јахорина из Пала са 161 бодом, а трећепласирана екипа “Minotaur” Бања Лука са 159 бодова.

За најбољег такмичара проглашен је такмичар “Minotaura” из Бања Луке са освојена два злата у двије конкуренције, док је за најбољу такмичарку проглашена Светлана Јеренић из Академије борилачких спортова Лозница.

Поред самог такмичења, одржано је и прво коло Јадранске у којем учествују 6 тимова из 5 држава – Славија РС, “Minotaur” РС, “Fenix” Црна Гора, “NiF” Србија, АДК Марибор Словенија, “Osensei” Македонија.

У најузбудљивијем мечу дана, екипа Славије савладала је прошлогодишњег првака – екипу Феникса из Подгорице, након тешких и неизвјесних мечева.