Ћосић: Нови парк биће завршен до средине наредне године

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је да ће до средине наредне године грађани ове општине добити нови савремено опремљен градски парк, за чију изградњу је општинска управа издвојила око 900.000 КМ.

„Радови на парку у оквиру Регулационог плана `Центар два` између Дечанске и Хиландарске улице, треба да почну у наредних петнаестак дана постављањем кишне и фекалне канализације, као и довођењем воде, а изводиће их предузеће `Водовод и канализација`“, рекао је Ћосић Срни.

Ћосић је појаснио да је Општинска управа у протеклом периоду потписала уговор за изградњу фудбалског игралишта са вјештачком травом, терена за баскет и одбојку, постављање справа за дјецу, као и за поплочавање мини трга и централног дијела парка, те да радови треба да крену кад „Водовод и канализација“ заврши свој дио посла, односно, максимално за 40 дана.

„На прољеће нас очекује изградња стаза кроз парк, озелењавање и постављање расвјете. Расвјету би требало да договоримо у наредних мјесец дана, када би требало да буде расписан и тендер за стазе и озелењавање“, навео је Ћосић.

Према његовим ријечима, због радова на одржавању водоводне мреже „Водовод и канализација“ је неколико пута одгађао почетак радова у парку, али то неће утицати на планирану динамику и грађани Источног Новог Сарајева нови парк добиће средином наредне године.

Ћосић је нагласио да је у току замјена плоча у парку „Гаврило Принцип“, који ће убудуће бити дио једне цјелине са новим тргом „Србија“, позориштем и спортском двораном.

„У наредних 15 дана биће завршено поплочавање простора око фонтане, амфитетара и око споменика Гаврилу Принципу идентичном подлогом каква је постављена и на тргу `Србија`, тако да ће визуелно бити потпуно иста“, закључио је Ћосић.

Извор: СРНА