Јавни позив за учешће у акцелератор програму

Развојна агенција Републике Српске, у складу са Законом о развоју малих и средњих предузећа („Службени гласник Републике Српске“, број 50/13 и 84/19), расписује јавни позив за учешће у акцелератор програму који ће се проводити на подручју Града Источно Сарајево. Програм се организује у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву – ОЈ Економски факултет Пале, Заводом за запошљавање Републике Српске, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, те општинама Пале, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Трново, Соколац и Источни Стари Град.

O АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Акцелератор програм намјењен је почетницима у пословању заснованим на иновацији, знању и новим технологијама са потенцијалом раста који желе да што прије пронађу тржиште за своје производе/услуге. Програм се састоји од три фазе: програма предакцелерације, акцелерације и програма раста, путем којих се обезбјеђује континуирана подршка почетницима у пословању у циљу реализације њихове пословне идеје.

Подршка обезбјеђена овим Програмом обухвата:

 бесплатну обуку током које учесници добијају знање потребно за пословни успјех;
 бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из
одређених области;
 коришћење бесплатног простора за рад у оквиру пословног инкубатора;
 административну и техничку подршку за коришћење средстава из различитих
програма финансирања;
 могућност представљања пословних планова потенцијалним инвеститорима;
 промоцију и међународно повезивање;
 новчане награде за најбоље пословне идеје.

ПРАВО УЧЕШЋА
Пријавите се, уколико:
 Сте креативни и планирате започети властити посао;
 Имате иновативну пословну идеју;
 Желите да учествујете у акцелератор програму;
 Држављани сте Републике Српске/БиХ;
 Намјеравате основати предузеће у Републици Српској током учешћа у акцелератор
програму или имате регистровано предузеће не старије од 18 мјесеци.

Напомена:
Кандидати се могу пријавити као самостални подносиоци или као тим. Иста особа не може бити члан два тима, нити истовремено пријавити идеју као самостални подносилац и бити члан тима. Пословне идеје које се односе на трговину, угоститељство, игре на срећу, финансијско посредовање, неће бити разматране.

ПРИЈАВА НА ЈАВНИ ПОЗИВ
Сви заинтересовани се могу пријавити путем обрасца којег могу пронаћи на веб страници Развојне агенције Републике Српске www.rars-msp.org и Предузетничком порталу Републике Српске www.preduzetnickiportalsrpske.net

Попуњен образац потребно је доставити на e-mail: info@rars-msp.org најкасније до 10. марта 2020. године са назнаком „Пријава за учешће у акцелератор програму“.

ОЦЈЕНА И ИЗБОР УЧЕСНИКА
Процес одабира учесника састоји се из двије фазе:
1. административна провјера пријава;
2. представљање одабраних пословних идеја које улазе у програм акцелерације.

Након истека рока за пријаву на Јавни позив, врши се административна провјера пријава. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.
Сви пријављени који испуњавају услове биће позвани на представљање пословне идеје пред комисијом за оцјену пословне идеје, када ће им бити представљене и даље активности програма. Критеријуми којима ће се водити комисија за оцјену пословне идеје су: оцјена пословне идеје (изводљивост и иновативност), оцјена тржишта и конкуренције и друштвена корисност (запошљавање младих и жена и др.)

Више информација о јавном позиву потенцијални учесници могу добити на инфо дану који ће бити одржан 25. фебруара 2020. године у 11:00 часова у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву.

Линкови на којима можете пронаћи информације о програму су:

http://rars-msp.org/sr/item/n1276

http://www.preduzetnickiportalsrpske.net/36661/