Хитно ослободити генерала Младића и пружити му адекватно лијечење

Борачка организација Источно Ново Сарајево затражила је да Хашки трибунал хитно ослободи некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића како би му били обезбијеђени адекватни услови за хумано лијечење и достојанствену његу. „Дајемо пуну подршку нашем команданту, српском хероју и великом човјеку“, рекао је Срни предсједник Борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак.

Он је изразио наду да ће генерал Младић извојевати и ову неравноправну битку и да га неће задесити зла судбина недавно преминулог шефа Кризног штаба Српске Аутономне Области Крајина Радослава Брђанина.

„Најоштрије осуђујемо Хашки трибунал и господаре затворске јединице, господаре туђих живота према једном људском бићу само зато што је српске националности, према нашем хероју – генералу Младићу“, поручио је Тушевљак.

Здравствено стање генерала Младића поново се погоршало, па је прије осам дана због јаких болова и опште слабости пребачен у цивилну болницу у Хагу, одакле је у четвртак, 8. септембра, враћен у затворску болницу у Трибуналу.

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, рекао је да је ситуација у којој се налази његов отац због погоршања здравственог стања изузетно озбиљна, али да се, упркос томе, нада позитивном исходу.

Извор: http://www.srna.rs/