У јулу акција уклањања неисправних и нерегистрованих возила са јавних паркиралишта

У оквиру љетњег уређења општине Источно Ново Сарајево, током јула мјесеца текуће године, Комунална полиција и припадници МУП-а Републике Српске реализоваће акцију појачаног надзора над поштивањем прописа о паркирању на јавним паркиралиштима на територији наше општине.

У склопу поменуте акције, вршиће се уклањање неисправних, оштећених и нерегистрованих возила са јавних паркиралишта на подручју општине Источно Ново Сарајево.

У складу са Одлуком о условима и начину коришћења јавних паркиралишта на подручју општине Источно Ново Сарајево, на јавним паркиралиштима забрањено је:

паркирање возила без регистарских ознака и нерегистрованих возила са таблицама;

-остављање неисправног и хаварисаног возила;

-непоштивање хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације и

– друга непрописна паркирања.

Моле се сви власници наведених возила да у назначеном року уклоне спорна возила са јавних паркиралишта, и на тај начин избјегну додатне трошкове и предвиђене санкције. Комунална полиција ће у складу са овлашћењима и одредбама ове Одлуке остављањем обавјештења на возила која је потребно уклонити са јавног паркиралишта, оставити и рјешење у коме ће бити наложено уклањање.

Након назначеног рока, наведена возила ће бити уклоњена са јавних паркиралишта и депонована на депоу Општине. За власнике наведених возила биће изречене прописане казне, те трошкови уклањања и депоа.

Све информације у вези акције можете добити контактирајући општинско Одјељење за послове комуналне полиције и паркинг просторе на број телефона 057/340-492 или путем електронске поште: komunalnapolicija@opstinains.net