У недјељу четири литије и велики молебан у Источном Сарајеву

Са благословом Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Господина Хризостома, Црквене општине Источно Ново Сарајево, Врањеш, Которац и Војковићи у сарадњи са градом Источно Сарајево и општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, у недјељу, 16. фебруара, организује четири литије и велики молебан у знак подршке Српској православној цркви /СПЦ/ и вјерницима у Црној Гори.

Након сусрета све четири литије, на будућем Тргу Републике Србије у општини Источно Сарајево, са почетком у 18.00 часова биће одржан велики молебан, који ће служити Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Господин Хризостом.

Поводом одржавања литије, привремено ће бити обустављен саобраћај у улицама Војводе Радомира Путника, Равногорска и Спасовданска у временском периоду од 17.00 до 18.00 часова.

Овим путем апелујемо да сви возачи поштују учеснике литије, као и наредбе полицијских службеника. Такође, молимо све суграђане који користе паркинг простор за паркирање својих возила, испред спортске дворане и трга Републике Србије у Источном Новом Сарајеву, да на дан одржавања молебана иста не паркирају на поменути паркинг.

Након завршетка молебана за све учеснике литије, који се враћају у правцу Миљевића и Војковића, биће организован бесплатан аутобуски превоз.