У Источном Новом Сарајеву нема заражених вирусом корона

На подручју општине Источно Ново Сарајево није евидентиран ниједан случај заразе вирусом корона, а под здравственим надзором налази се 109 лица.

У складу са препорукама, наредбама и закључцима Владе Републике Српске Општински штаб за ванредне ситуације општине Источно Ново Сарајево, одржао је јуче, 25. марта сједницу на којој је разматрана актуелна здравствено-епидемиолошка ситуација на подручју општине, мјере које су подузете и колико се исте поштују.

На јучерашњој сједници штаба за ванредне ситуације општине, а у сарадњи са ЈУ „Студентски центар у Лукавици“, одлучено је да је објекат Студентског центра, капацитета 156 мјеста, адекватан простор за смјештај лица за које је утврђено да је поступило супротно мјерама кућне изолације, односно карантина.

Такође, на одржаној сједници штаба донесен је Закључак  да се упути захтјев према Републичкој управи Цивилне заштити, која је данас и обезбиједила шатор намијењен за тријажу пацијената. Тријажни пункт, данас је постављен испред Дома здравља у Источном Новом Сарајеву, а којим ће се постићи већа сигурност за све здравствене раднике као и све грађане који користе услуге ове установе.

Комунална полиција Општине Источно Ново Сарајево свакодневно спроводи мјере које се односе на редовни – дневни надзор над лицима која су у нашу општину дошла из других градова и општина, а како би се избјегло даље ширење заразе од вируса корона.

Општински штаб за ванредне ситуације општине апелује на грађане, трговце и све јавне службе који су сталном радном ангажману, те остварују свакодневне социјалне контакте, да се стриктно придржавају и поштују мјеру којом је наложено коришћење заштитних средстава и избјегавање блиских контаката међу лицима.