Ученици Средње школе „28. јуни“ настављају праксу у „Фолксвагену“ и хотелу „Холивуд“

Данас је у просторијама  Средње школе „28 јуни“ потписан Споразума о сарадњи између Општине Источно Ново Сарајево и Средње школе „28 јуни“ о стипендирању практичне наставе за 21 ученика ове образовне установе. 

У присутву ученика и родитеља потписани су Уговори о стипендирању  за девет ученика Средње школе “28. јуни”, смјер техничар – електронике, који ће обављати практичну наставу у компанији “Фолксваген” у Вогошћи и 12 ученика Средње школе “28. јуни”, смјер туристички – техничар који ће обављати практичну наставу у “Мркулић“ компанији из Сарајева.

Захваљујући овој сарадњи, ученицима је и ове године омогућено да похађају практичну наставу у овим реномираним компанијама, те стекну  знања која ће им бити одлична подлога за стицање квалификација и вјештина потребних тржишту рада.

Општина Источно Ново Сарајево ће пружити директну подршку ученицима, те је у свом буџету обезбиједила средства за стипендирање практичне наставе у укупном износу од 4.200,00 КМ.

Практична настава ће се обављати уз континуирану стручну подршку Средње школе „28. јуни“, а превоз ученика и ове године обезбиједиће општина Источно Ново Сарајево.