Уручена донација Одјељењу онкологије Болнице „Србија“

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, данас је поводом Међународног мјесеца борбе против карцинома дојке, уручио донацију специфичног потрошног материјала Одјељењу онкологије Болнице „Србија“.

Начелник Ћосић рекао је да је Општинска управа Источно Ново Сарајево одлучили да у Мјесецу борбе против карцинома дојке помогне Одјељењу онкологије јер на овом одјељењу бораве људи, који се боре за живот и којима је неопходна помоћ.

Милорад Шупић, љекар у Болници „Србија“ рекао је да је у седмици превентивних прегледа, од 21. до 25. октобра, прегледано 350 жена и откривена три карцинома.

„Захваљујући донацији Општине, у наредних годину дана бићемо обезбијеђени довољним бројем игала за корбиопсију“, истакао је Шупић.

Директор Болнице „Србија“ Небојша Шешлија захвалио је начелнику Ћосићу за континуирану подршку овој здравственој установи.

Октобар се обиљежава као мјесец подизања свијести у борби против карцинома дојке, најчешћег малигног тумора и једног од водећих узорка пријевремене смрти код жена у свијету.

Према подацима Свјетске здравствене организације, сваке године од карцинома дојке оболи 2,1 милион жена.