Узвратна посјета делегације општине Ново Сарајево

Делегација општине Ново Сарајево на челу са начелником др. Хасаном Тановићем данас је боравила у узвратној посјети општини Источно Ново Сарајево, гдје су разговарали са начелником Јованом Катићем и његовим сарадницима.

На данашњем састанку било је ријечи о заједничком рјешавању проблема са којима се сусрећу становници који живе на граници између ове двије општине. Разговарано је и о потребама становника, водоснабдијевању, отпадним водама уз посебан нагласак на проблеме саобраћајне инфраструктуре.

Један од највећих проблема, који је делегација општине Ново Сарајево данас предочила руководству општине Источно Ново Сарајево јесте клизиште у насељу Храсно Брдо.

Данашњом посјетом настављен је међуопштински дијалог и сарадња започета у оквиру пројекта „Активизам, ангажман и одговорна рјешења“ (МАКЕРС), којег имплементира UNDP уз подршку Porticus фондације.

Сарадња између општина Источно Ново Сарајево и Ново Сарајево примјер је добрих комшијских односа, и биће настављена и у наредном периоду са циљем стварања бољих животних услова за грађане сусједних општина, закључено је на крају данашње посјете.