Удружени под најдужом заставом Српске

Поводом 30 година од настанка Републике Српске, у Источном Новом Сарајеву, новом дому сарајевских Срба, организујемо обиљежавање дана када је настала наша кућа, матица и понос, Република Српска, те једну од првих активности обиљежавања 30 година од настанка наше општине, Источно Ново Сарајево.

Овим путем, званично најављујем да ћемо на Дан Републике, 9. јануара 2022. године у 13 часова у Дечанској улици развити, према званично доступним подацима, најдужу заставу у Европи, заставу Републике Српске и свих Срба!

Сви заједно, становници Источног Сарајева и Републике Српске, уједињени, као једно, носићемо заставу наше Републике онако како смо уједињени у мисли да је она наш дом и да је не дамо, него чувамо као највећу светињу. Као што је застава ткана нит по нит, тако су и у Републику Српску уграђени, један по један, животи хиљада Срба, наше браће, сестара, родитеља и дјеце, остављајући нам завјештање – да је чувамо, штитимо и с највећим поштовањем носимо у срцу, са заставом у руци. Њима дугујемо да је увијек славимо и никад не препустимо њену судбину никоме, осим њеној дјеци.

Драги суграђани града Источно Сарајево, драга браћо Срби, сестре Српкиње и сви они који Републику Српску носимо у срцу као највећу светињу и тековину оних који су најљепше године, дијелове тијела и животе дали да нам је створе, позивам вас да се 9. јануара од 12.30 часова окупимо у Дечанској улици и да, метар по метар, развијемо заставу нашег поноса и обиљежимо 30 година постојања земље гдје најљепша се зора буди, гдје часни и поносни живе добри људи, нашег гордог и пркосног завичаја, Републике Српске!