Такмичари џиу – џицу клуба „Славија“ спремни за медаље у Румунији

Три такмичара џиу – џицу клуба „Славија“ допутовали су током јучерашњег дана у Букурешт (Румунија) гдје ће у склопу репрезентације Републике Српске наступити на Свијетском купу и отвореном првенству Балкана. 

Боје клуба и Репрезентације браниће Бујак Давор, Матић Лазар и Ждрале Анђела. Осим њих за репрезентацију наступа још 10 такмичара из клубова широм Републике Српске.

„У клубу смо изузетно задовољни чињеницом да и ове године имамо своје представнике у репрезентацији Републике Српске. Они су својим радом у протеклом периоду задобили повјерење руководстава савеза, те у клубу очекујемо нове медаље са обзиром да су сва три такмичара прошла квалитетне репрезентативне припреме у Требињу као и припреме у матичном клубу. Такође смо поносни на чињеницу да смо као клуб уз помоћ Општине Источно Ново Сарајево и спонзора спортске кладионице „Спортплус“ успјели да исфинансирамо одлазак наших понајбољих такмичара. ЈЈС РС финансирао је 50% трошкова, док су преостали трошкови у висини од 2.250 КМ обезбијеђени од стране клуба, Општине Источно Ново Сарајево и спортске кладионице „Спортплус“ којима се овом приликом захваљујемо“, навели су из управе клуба.

На овом такмичењу учешће ће узети 1327 такмичара из 28 држава, 160 тренера, 40 судија што представља један од највећих догађаја у џиу џицу спорту.

Такмичење ће трајати три дана и одржава се у периоду од 13 до 15. септембра.