Састанак поводом имунизације особа старијих од 65 година

Начелник Општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, данас је одржао састанак са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем и његовим сарадницима, представницима Дома здравља и Регионалног центра Института за јавно здравство Источно Сарајево

На одржаном састанку разговарано је о процесу надолазеће имунизације становништва у борби против корона вируса (COVID -19) као и о локацији и датуму вакцинације. Такође, било је ријечи о потребама и неопходним елементима за реализацију имунизације, а то се односи на специјалне захтјеве као што су специфичност простора, фрижидер, хладњача и слично.

Након што буду испуњени сви технички услови, јавност ће бити обавијештена о локацији, датуму и сатници имунизације, закључено је на састанку.

Општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа заједно ће асистирати Дому здравља и Регионалном заводу, уз координацију градских структура.

Лица старија од 65 година, која гравитирају Дому здравља Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, позивају се да искористе право на бесплатну и добровољну вакцинацију против COVID – 19.

Поменута лица која желе да остваре могућност да се се кроз имунизацију заштите од COVID – 19, ради евидентирања треба да се јаве својим тимовима породичне медицине.

Становници који на овај начин изразе интересовање за вакцинацију, у наредном периоду биће позивани на вакцинацију од стране надлежног дома здравља.