Саопштење штаба за ванредне ситуације општине Источно Ново Сарајево

Поштованин суграђани,
Штаб за ванредне ситуације Општине Источно Ново Сарајево апелује на становништво општине као и привредне субјекте, који у овим условима имају дозволу за рад да обављају своју дјелатност, да се придржавају наредби, одлука и упутстава донесених од стране Владе РС, Општине као и осталих институција укључених у сузбијање вируса короне (COVID-19).

Поступајући по наредби Владе РС, Комунална полиција Општине Источно Ново Сарајево је у претходној седмици вршила редовни – дневни надзор над више од 100 лица, који су у нашу општину дошли из других градова и општина РС-а. Тренутно је у току надзор над 31 лицем који су у нашу Општину дошли из земаља погођених вирусом корона.

Овим путем вас позивамо да поштујете закључак Републичког штаба за ванредне ситуације којим се прописују ванредне мјере с циљем превенције ширења вируса корона на територији Републике Српске.

За вријеме трајања ванредне ситуације забрањена су јавна окупљања, те овим путем апелујемо да се не организују групна дружења, нарочито родитеља са дјецом, приликом боравка на јавним површинама, као што су паркови, дјечија игралишта, излетишта и слично.

Још једном апелујемо на становништво и молимо оне који су под надзором да остану у својим домовима до истека периода изолације, у супротном ће сносити прекршајну и кривичну одговорност. Подсјећамо, по савјету епидемиолога размак у затвореном простору између особа треба да буде један и по метар, а на отвореном два метра.

Такође, Министарство унутрашњих послова од вечерас од 20.00 часова до 5.00 часова ујутру, уводи полицијски час на простору Републике Српске да би се спријечило ширење вируса корона.