Расписан конкурс за „Златну сову“ и „Совицу“

Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске расписао је конкурсе за најбољи необјављени роман за награду “Златна сова” и најбољу необјављену књигу за дјецу “Совица”.

Завод за уџбенике и наставна средства, као највећа издавачка кућа у Републици Српској, позива ауторе који пишу и стварају на српском језику да учествују на овим конкурсима.

Књижевна награда за “Златну сову” обухвата плакету за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа, саопштено је из Завода за уџбенике и наставна средства.

Друга награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа, а трећа награда је објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторска накнада од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

Посљедњи дан за доставу рукописа за “Златну сову” је 28. фебруар, док је рок за проглашење најбољег необјављеног романа 29. мај.

Књижевна награда “Совица” обухвата плакету за најбољу необјављену књигу за дјецу, објављивање дјела у тиражу од 1.000 примјерака, ауторску накнаду од 1.000 КМ и 20 примјерака књиге.

Рукописи за “Совицу” могу бити достављани до 28. фебруара, док је рок за проглашење добитника награде 8. мај.

Конкурс можете преузети на сљедећем линку:

„Златна сова“ 

„Совица“