Расписан архивски фото конкурс „Зима у Источном Новом Сарајеву кроз прошлост“

Поводом манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“ Општина Источно Ново Сарајево у сарадњи са Културним центром Источно Ново Сарајево расписује архивски фото конкурс „Зима у Источном Новом Сарајеву кроз прошлост“.

Циљ конкурса јесте прикупити архивске фотографије грађана које представљају најинтересантније мотиве забиљежене у зимском периоду на подручју наше општине у прошлости.

Аутори нису условљени и ограничени у погледу тема. Фотографија треба бити приказ личног доживљаја аутора који је посматрао општину Источно Ново Сарајево, њен развој и изградњу, те живот и људе у њој.

Аутори три најзанимљивије фотографије добиће новчане награде у износу од по 100КМ.

Услови учешћа на конкурсу:

 1. Фотографије које учесници шаљу морају бити ауторске;
 2. Могуће је доставити неограничен број фотографија по аутору;
 3. Фотографије морају бити искључиво у дигиталној форми у .jpg формату (дозвољено је скенирати старе израђене фотографије и доставити их у електронској форми);
 4. Максимална величина фотографије може бити 5 MB;
 5. Фотографије са дописаним текстуалним порукама или било каквом другом врстом потписа неће бити разматране у конкурсу;
 6. Аутори су лично одговорни за приказани мотив на фотографији и за евентуална кршења ауторских права;
 7. Аутори слањем фотографија дају организаторима фото конкурса право на кориштење истих.
 8. Конкурс остаје отворен до 20. децембра 2021. године до поноћи.

Предаја радова

Фотографију са пријавом потребно је послати на адресу електронске поште aleksandra.matic-tadic@opstinains.net са назнаком „Зима у Источном Новом Сарајеву кроз прошлост“.

Све пријаве треба да укључују сљедеће податке:

 1. Име и презиме аутора;
 2. Назив фотографије;
 3. Опис фотографије (мотив, вријеме и мјесто настанка фотографије, до 50 ријечи);
 4. Контакт подаци аутора (број телефона, адреса електронске поште, адреса становања).

Гласање

Избор најзанимљивијих фотографија вршиће се гласањем на интернет страници Општине и оцјеном жирија, и то на начин да ће једну награду добити фотографија са највише гласова публике, а друге двије ће додијелити стручни жири, на основу оцјена на скали од 1 до 5.

Гласови жирија ће такође бити јавно објављени.

Јавно гласање ће трајати до 24. децембра 2021. године, а побједници ће бити проглашени у року од три дана од завршетка гласања односно 27. децембра 2021. године.

Додатне информације

Аутор уступа права на кориштење свих објављених фотографија у оквиру конкурса у промотивне сврхе у било којем облику или медију. При оваквом кориштењу организатори се ослобађају од било каквих потраживања од стране аутора фотографије на конкурсу.

Организатор ће приредити изложбу свих радова који задовоље минималне услове конкурса у оквиру манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“.