Пројекат ПРО-Будућност донирао 33 пакета

 

Општинска управа Источно Ново Сарајево, у координацији са Општинском организацијом Црвеног крста Источно Ново Сарајево уручила је 33 пакета социјалнo и материјално угроженим становницима Општине Источно Ново Сарајево као вид подршке у борби пандемије COVID-19. 

Пакете са прехрамбеним и хигијенским потрепштинама донирао је УСАИД кроз пројекат ПРО-Будућност, којег имплементира Католички сервис за помоћ  (Catholic Relief Servicesса партнерима. Приликом подјеле пакета настојало се помоћи најугроженијим становницима општине која су поред социо-економске рањивости оптерећени и ризиком од инфекције COVID-19.  

УСАИД је у оквиру мировног пројекта ПРО-Будућност који проводи Католички сервис за помоћ  (Catholic Relief Services), осигурао помоћ током пандемије COVID-19 за више од 50 локалних заједница у БиХ у вриједности преко 80.000 КМ.

Општинска управа дуги низ година има успјешну сарадњи са УСАИД-ом и Католичким сервисом за помоћ  Catholic Relief Services, као имплементатором пројекта ПРО-Будућност, те се овим путем захваљује на донираним пакетима и подршци.