При крају пројектовање зграде за расељене у Источном Новом Сарајеву

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац рекао је данас да је у завршној фази пројектовање зграде која ће у Источном Новом Сарајеву бити изграђена с циљем затварања колективних центара и алтернативних смјештаја.

Штрбац је послије састанка са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем истакао да би већ у мају могао да буде расписан јавни позив за избор извођача.

Из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције саопштено је да ће зграда са 23 стана бити изграђена у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем јавних стамбених рјешења ЦЕБ 2, а вриједност инвестиције је 1,1 милион КМ.

Штрбац и Ћосић су разговарали и о Регионалном програму стамбеног збрињавања у оквиру којег ће на простору општине Источно Ново Сарајево бити изграђен 21 стан.

У оквиру потпројекта „БХ три“ биће изграђено шест станова укупне вриједности 192.000 КМ, док ће у оквиру потпројекта „БХ шест“ бити изграђено још 15 станова, за које је планирано 480.000 КМ, наведено је у саопштењу.

„Потпројекат `БХ шест` је још у фази припреме. Када је ријеч о потпројекту `БХ три`, извођач је крајем марта започео радове и изградња се одвија планираном динамиком“, изјавио је Штрбац.

Ћосић је рекао да су пројекти које реализује Влада Српске веома значајни за ову локалну заједницу јер ће бити обезбијеђено стамбено рјешење за неке од најугроженијих категорија становништва.

Извор: СРНА