Привремена обустава наставе у ОШ „Свети Сава“ и Средњој школи „28. јуни“

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, одржао је данас хитан састанак поводом епидемиолошке ситуације на подручју наше локалне заједнице.

Састанку су присуствовали директорица Основне школе „Свети Сава“ Данијела Мрда са сарадницима, директор ЈУ Средња школа „28.јуни“ Борис Брајовић, директор Регионалног центра  ЈЗУ „Института за јавно здравство“ Владо Миовчић. Тема данашњег састанка је била погоршана епидемиолошка ситуација узрокована ширењем вируса Ковид –  19.

Учесници састанка су упознати са тренутном епидемиолошком ситуацијом у нашој општини, те да је неопходно донијети рестриктивније мјере и мјере на санацији неповољне епидемиолошке ситуације.

Такође, пренешена је информација од стране ЈЗУ Дом здравља Источно Сарајево  и Регионалног центра ЈЗУ „Института за јавно здравство“, о неопходности увођења додатних мјера како би се смањили социјални контакти.

Након одржаног састанка закључено је да обје школе пређу на онлајн модел одржавања наставе, у циљу заштите здравља ученика и запослених.

Начелник општине Источно Ново Сарајево упутио је Министарству просвјете и културе РС ургенцију за наставак привремене обуставе наставе у Основној школи „Свети Сава“, те обуставу наставе у Средњој школи „28. јуни“, на период од 15.03. до 19.03.2021. године.

Надлежно министарство реаговало је по хитном поступку и Општинској управи доставило мишљење у којем је сагласно са горе наведеним донесеним закључком.