ФОТО

ВИДЕО

ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Ведран Јованчић

Рођен је 2. августа 1986. године у Сарајеву.

По занимању магистар криминалистике. Основну и средњу школу завршио је у Источном Сарајеву, а Факулетет за криминалистику, криминологију и сигурносне студије на Универзитету у Сарајеву, као и постдипломске студије.

Од 2010. до 2011. године радио на пројекту пописа Ромског становништа у Министарству за људска права и избјеглице БиХ, од 2013-2017. године обавља послове савјетника, касније шефа кабинета начелника у Општини Источно Ново Сарајево.

Након освојеног мандата на Локалним изборима 2016. године обавља функцију одборника у Скупштини општине Источно Ново Сарајево и одборника у скупштини Града Источно Сарајево.

Од 2016. године, запослен у ЈУ Заводу за запошљавање Републике Српске, на позицији шеф бироа Источно Ново Сарајево.

На локаним изборима 2020. године, обнавља мандат одборника у Скупштини Града и у Скупштини општине Источно Ново Сарајево, на којој је у јануару 2021. године изабран за Предсједника Скупштине општине Источно Ново Сарајево.

У период од 2002. до 2012. године активно је тренирао и играо у рукометном клубу Славија, а директор клуба је био у периоду 2018-2020. године, када је Рукоменти клуб Славија остварио најбољи пласман у Премијер лиги БиХ.

Члан је Савеза независних социјалдемократа-Милорад Додика од 2000. године, члан је Главног одбора и потпредсједник Општинског одбора СНСД-а Источно Ново Сарајево.

Предсједник Скупштине општине заступа и представља Скупштину општине, сазива сједнице Скупштине општине и њима предсједава, потписује акта која доноси Скупштина и обавља друге послове утврђене законом, Статутом, Пословником Скупштине и другим актима Скупштине општине.

Ожењен, отац једног дјетета.

КОНТАКТ:

ВЕДРАН ЈОВАНЧИЋ

Адреса: Стефана Немање 2, 71 123 Источно Ново Сарајево