Представом „Спортско срце“ отворен 27. Међународни фестивал малих сцена и монодраме

Представом „Спортско срце“ београдског „Звездара театра“ у режији Милана Караџића синоћ је у Источном Сарајеву свечано отворен 27. Међународни фестивал малих сцена и монодраме.

У представи играју Милутин Мима Караџић, Нина Нешковић, Александар Ђурица, Нела Михаиловић и Никола Шурбановић.

Караџић и Михаиловићева су изразили задовољство што су поново наступали у Источном Сарајеву, гдје их је публика наградила великим аплаузом.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић обраћајући се публици и учесницима рекао је да је Фестивал за 27 година постојања превазишао све изазове који су били пред њим, те изразио наду да ће Фестивал малих сцена и монодраме сљедеће године бити одржан у новом позоришту у Источном Новом Сарајеву.

Традиционални фестивал у Источном Сарајеву уприличио је пет позоришних представа и четири монодраме глумаца из Србије, Бугарске, Сјеверне Македоније, Хрватске, Црне Горе и Републике Српске.

Вечерас од 18.00 часова представиће се Културна сцена „Мале ствари“ из Требиња монодрамом „Јефимија – Јелена Мрњавчевић“, у режији Жељка Милошевића, коју ће извести Тијана Јовановић.

Исте вечери у 20.00 часова наступиће Народно позориште Ужице представом „Д пиг“ по тексту Бранислава Нушића, у режији Бранка Поповића, у којој играју Бранислав Љубичић, Вања Ковачевић, Дејан Максимовић, Дивна Марић и Јанко Радишић.

Значајну помоћ и ове године Фестивала има од Министарства просвјете и културе Републике Српске, Министарства културе и информисања Србије и града Источно Сарајево, те општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.