Пољски амбасадор у БиХ Њ.Е. Јарослав Линденберг у посјети општини Источно Ново Сарајево

У посјети општини Источно Ново Сарајево данас је боравио амбасадор Републике Пољске у Босни и Херцеговини Њ.Е. господин Јарослав Линденберг и Милош Пиенковски, руководилац Одјељења за политику и економију/конзул Републике Пољске.

У оквиру посјете амбасадор Линденберг се састао са начелником општине Јованом Катићем, а састанку су присуствовали и Александар Костовић, замјеник начелника, Ведран Јованчић, предсједник Скупштине општине и Дејан Ромић, шеф кабинета.

На састанку је разговарано о могућностима сарадње наше општине са Пољском амбасадом у Босни и Херцеговини, као и о могућностима остваривања сарадње са партнерским општинама из Републике Пољске. Такође, било је ријечи и о успостављању што успјешније сарадње из области културе и умјетности путем изложби, те пројекцијом филмова под називом „Дани пољског филма“.

Њ.Е. господин Јарослав Линденберг у пратњи делегације Општине Источно Ново Сарајево, након састанка обишао је градилиште новог позоришта, новоотворену спортску дворану и Трг, као и централно језгро наше општине.