Почела са радом школа шаха у ОШ „Свети Сава“

У организацији Шаховског клуба „Славија“ дана, 15. октобра 2019. године почела је са радом школа шаха за основце Основне школе „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево.

Намјера Шаховског клуба је да се покретањем школе шаха, обухвати што већи број полазника дјеце, како би им омогућили да стекну почетна знања ове древне игре. Такође, намјера клуба је и да све талентоване полазнике школе шаха, који испоље свој таленат и упорност учења и савладавања шаховских вјештина укључи у рад клуба, те припреми за будућа такмичења.

Шах је игра, спорт, наука, умјетност и као такав многоструко је користан за дјецу, јер играњем шаха подстиче се развој памћења, концентрације, брзине рачунања, визуелног изражавања, логике размишљања и расуђивања.

Организатор шаховске школе, Шаховски клуб „Славија“, у потпуности ради на волонтерској бази уз подршку и помоћ Општинске управе Источно Ново Сарајево. Такође, чланови клуба у наредном периоду имају намјеру школу шаха проширити и на друге школе у другим локалним заједницама.