Потписан уговор о изградњи вјештачког језера

У кабинету начелника општине Источно Ново Сарајево данас је потписан Уговор о изградњи вјештачког језера у Источном Новом Сарајеву. Уговор о изградњи потписали су начелник општине Јован Катић и директор предузећа „РАДИС“ д.о.о. Источно Сарајево Игор Драгутиновић.

Уговором су предвиђени радови у двије фазе – вода и канализација, те геотехничка фаза. Укупна вриједност уговорених радова је 206.429,69 KM, а рок за извођење радова је 60 дана од дана увођења у посао.

Након извођења поменутих радова услиједиће радови на преосталим фазама, а које се односе на вањско уређење (нискоградња), електро радове, постављање мобилијара, те хортикултуру. Укупна пројектантска вриједност радова је већа од 800.000 КМ  (тачније 813.408 КМ што ће накнадно бити познато, након што сви тендери буду окончани).

У склопу Регулационог плана Центар 3 предвиђена је изградња вјештачког језера и спортско-рекреативних површина. Пројектовано вјештачко језеро неправилног је облика, површине око 3000m2 са просјечном дубином од 1,7-2,4m и запремине око 7800m3, са запремином воде од 6300m3.

Директор предузећа Игор Драгутиновић, изразио је наду да ће пројекат изградње језера тећи планираном динамиком, те да ће успјети завршити радове у предвиђеном року.