Потписан Споразум о удруживању средстава у оквиру „Акцелератор“ програма

Данас је у кабинету начелника општине Источно Ново Сарајево, потписан  Споразум о удруживању средстава за успостављање фонда за додјелу награда за најбоље пословне идеје у оквиру акцелератор програма, који Развојна агенција Републике Српске проводи на подручју Града Источно Сарајево у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву – ОЈ Економски факултет Пале, Заводом за запошљавање Републике Српске, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, те општинама Источно Ново Сарајево, Пале, Источна Илиџа, Трново, Соколац и Источни Стари Град.

У Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву, сутра 06. августа, биће одржан избор најбоље бизнис идеје, које ће добити финансијска средства подршке за отпочињање посла, а пружиће им се и сва друга потребна помоћ и подршка, како би бизнис идеја дошла до реализације.

Награђеним учесницима у акцелератор програму, из средстава наградног фонда додијелиће се четири награде у сљедећим износима:

  • Прва награда у износу од 5.000,00 КМ;
  • Друга награда у износу од 3.000,00КМ;
  • Трећа награда у износу од 2.000,00 КМ;
  • Четврта награда у износу од 2.000,00 КМ.

Општинска управа Источно Ново Сарајево заједно са партнерима од самога почетка подржава поменути програм и задовољство је истаћи, да управо са територије наше општине има највише пријављених предузетничких бизнис идеја. Такође, овај јединствен пројекат веже нашу општину са другим локалним заједницама и академским установама, а све у циљу помоћи и подршке реалном сектору.