Потписан Споразум о бесплатаном мјерењу густине костију за пензионере у ЗУ „Мастер Физикал“

На иницијативу Општинске управе Источно Ново Сарајево данас је потписан Споразум о сарадњи са Здравственом установом амбуланта за лијечење, здравствену његу и рехабилитацију “Мастер Физикал“ Источно Ново Сарајево, а која се обавезује да ће обезбиједити бесплатно мјерење густине костију за пензионере са пребивалиштем на територији општине Источно Ново Сарајево.

Споразум о сарадњи потписали су начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и директор Здравствене установе „Мастер Физикал“ Бојан Павловић.

Директор Павловић, истиче да ће прегледе пензионера вршити стручни тим ове здравствене установе, те да дензитометрија представља медицински преглед којим се процјењује минерални садржај костију и израчунава минерална густина за процјену чврстоће костију снимањем најсавременијим апаратом и DEXA методом.

„DEXA прецизно мјери колико су чврсте кости и једини је начин за дијагностификовање остеопеније и остеопорозе“, рекао је Павловић.

Начелник Катић овом приликом је рекао да ће Општинска управа у сарадњи са Удружењем пензионера и Мјесним заједницама наше општине, обезбиједити списак пензионера који искажу заинтересованост за поменути преглед костију, а исти ће доставити здравственој установи.

„Још једно велико хвала доктору Бојану Павловићу и комплетном тиму ове Здравствене установе на пруженој прилици за овакав вид сарадње“, истакао је Катић.