Потписан протокол о сарадњи између Архива Босне и Херцеговине и Општине Источно Ново Сарајево

Општинска управа Источно Ново Сарајево и Архив Босне и Херцеговине, данас су потписали Протокол о сарадњи, којим ће бити успостављена озбиљна сарадња у области научно-истраживачког рада, иновација, културе и умјетности, те публицистике, а одвијаће се кроз заједничке пројекте и изложбе, те друге скупове и дјеловање на другим подручјима од заједничког интереса.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је након потписивања протокола, да ће прва заједничка активност бити велики изазов, али и велики понос.

„У оквиру манифестације „Принципови дани“ и поводом 30 година општине Источно Ново Сарајево, организоваћемо изложбу о сарајевском атентату, представљајући аутентичне историјске материјале и приказе једне историјске епохе“, истакао је Катић.

Он је најавио да ће у наредном периоду стручни тимови обје институције радити на селекцији и конципирању саме поставке, а током мјесеца јуна заинтересовани ће имати прилику видјети неке од највриједнијих комада грађе из наше историје.

„У наредним годинама планирамо историју сарајевских Срба приказати кроз аутентичне приказе и историјске доказе битисања и живота нашег народа на овим просторима, чувајући истину од заборава“, поручио је Катић.

Начелник Катић захвалио се на добродошлици и исцрпној презентацији доступних материјала, директорици Архива Данијели Мрди и њеним сарадницима, те изразио увјерење да ће потписани Протокол бити почетак једне плодоносне сарадње и великих резултата.