Потписани Уговори о додјели средстава за подстицај развоја привреде и пољопривреде у 2021. години

Данас је уприличено потписивање уговорa за додјелу неповратних новчаних средстава у укупном износу од 102.000 КМ за подстицај привредника и пољопривредника са подручја општине Источно Ново Сарајево.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић уговоре је данас потписао са 120 корисника од укупно 400 аплицираних. Начелник је рекао да су овим Програмом обухваћени  сви који су испуњавали услове, а који су аплицирали на јавни конкурс за додјелу неповратних новчаних средстава за развој привреде и пољопривреде у 2021. години.

“Узимајући у обзир претходну годину и проблеме који су настали усљед вируса корона, ове године смо настојали да све обухватимо”, појаснио је Катић.

Он је истакао да су пољопривредници, приликом подношења захтјева, највише наводили да ће средства искористити за набавку сјемена, с обзиром на то да је ова општина ранијих година дијелила и пластенике.

Катић је најавио да ће наредних година општина настојати да обезбиједи и већа средства.

“Покушаћемо да афирмишемо да се грађани баве пластеничком производњом, јер на подручју општине имамо фирме које се баве откупом пољопривредних производа”, рекао је Катић и додао да се на тај начин настоји постићи синергија између произвођача и приватних предузетника.