Отворена манифестација „Зима у Источном Новом Сарајеву“

Манифестација „Зима у Источном Новом Сарајеву“ синоћ је свечано отворена, а посјетиоци ће до 15. јануара моћи уживати у мноштву културно-забавних садржаја, као и у разноврсној продајној и изложбеној понуди.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, рекао је да ће наредних дана у оквиру манифестације са радом почети зимски паб, клизалиште, луна-парк, као и играоница за дјецу.

„Ово је друга година од када се организује `Зима у Источном Сарајеву` која ће сигурно бити боља од прве, јер смо припремили много различитих садржаја. Очекујемо да ова манифестација постане традиционална. Иако је хладно, грађани су присутни и заинтересовани за садржаје“, истакао је Ћосић.

Најмлађи суграђани синоћ су се дружили са Светим Николом, а данас ће у 12.00 часова, поводом Никољдана бити уприличена подјела пригодних поклона малишанима.

У четвртак, 27. децембра, у 12.00 часова Деда Мраз ће најмлађим суграђанима подијелити новогодишње пакетиће.

У оквиру манифестације, на Бадњи дан, 6. јануара, од 17.00 часова биће организовано кићење бадњака.

Поводом прославе Дана Републике Српске, 9. јануара у 20.00 часова предвиђен је концерт пјевачице Ане Бекуте.

У недјељу, 13. јануара, православна Нова година биће дочекана уз концерт групе „Легенде“, чији је наступ заказан за 22.00 часа, а у поноћ биће уприличен раскошан ватромет.