Општини Источно Ново Сарајево додијељено признање Музичке академије

Начелнику општине Љубиши Ћосићу, уручено је данас признање Музичке академије у Источном Сарајеву које је додијељено Општини Источно Ново Сарајево за изузетан допринос афирмацији и развоју Музичке академије.

Честитајући крсну славу и јубилеј – 25 година постојања и рада, Ћосић је рекао да је Општинска управа Источно Ново Сарајево оправдала улогу партнера, те да је са овом високошколском установом развијен осјећај међусобног уважавања и подршке када год је то потребно.

„Можете имати ресурсе и површину али ако немате квалитетне људе, који стварају на територији једне локалне заједнице уствари немате ништа. Управо због тога мислим да Град Источно Сарајево и Општина Источно Ново Сарајево, као и све остале локалне заједнице у саставу града предњаче у односу на друге. Имамо људе који својом стваралачком енергијом доприносе развоју једног друштва, а у овом случају то су студенти и професори Музичке академије“, рекао је Ћосић.

Ћосић је истакао да је Музичка академија један горостас који захваљујући својим капацитетима адекватно репрезентује Републику Српску и наше друштво у цјелини.

Начелнику Ћосићу признање Музичке академије уручено је на свечаној промоцији дипломираних музичких умјетника и мастера умјетности, која је, поводом крсне славе и јубилеја – 25 година постојања и рада, одржана данас у просторијама Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.