Општина Источно Ново Сарајево добија нови вртић

У посјети општини Источно Ново Сарајево данас је боравила предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, гдје се састала и разговарала са начелником општине Јованом Катиће и предсједником Скупштине општине Ведраном Јованчићем.

На одржаном састанку било је ријечи о актуелним пројектима у нашој локалној заједници, а договорена и је даља подршка кабинета предсједнице. Након састанка  услиједио је обилазак најзначајнијих локалитета – Парка великана, локалитета будућег вјештачког језера и вртића, чија изградња почиње у овој години.

Влада Републике Српске издвојиће средства за потребе изградње још једног објекта обданишта „Патријарх Павле“ у обухвату Регулационог плана „Центар 3“, капацитета 140 дјеце, саопштено је након састанка.

„Већ наредне седмице расписаћемо јавни позив за израду главног пројекта вртића, а одмах након тога и позив за одабир извођача, како би у што краћем периоду, а већ од идуће године могли уселити наше најмлађе суграђане“, истакао је Катић.

Он је додао да је било ријечи и о идеји изградње споменика жртвама НАТО бомбардовања. Подсјетио је, да је 152 цивила и 50 војника ВРС  страдало у крволочним нападима на све српске територије, те да њихову жртву за Републику Српску никад не смијемо заборавити.

„Зато, код зграде Општине планирамо инсталирати споменик жртвама једног од најтежих периода за српски народ, у циљу сталног подсјећања на историју и учења будућих покољења о трагедији једног народа“, истакао је Катић.

Према његовим ријечима у претходном периоду остварена је одлична сарадња и комуникација с Владом Републике Српске, кроз коју је пружена значајна подршка пројектима и изградњи Источног Новог Сарајева.

„Институције Републике Српске увијек су на располагању за сваки вид сарадње, консултације и допринос развоју наше локалне заједнице, на чему смо неизмјерно захвални“, рекао је Катић.

Предсједница Цвијановић је рекла да је она данас у Источно Ново Сарајево стигла како би пружила подршку изградњи језера и новог вртића, те открила како постоји намјера да се гради још једна основна школа у нашој локалној заједници.

„Подршка свему ономе што су локалне власти замислиле а и оствариле, јер знам да они разумију потребе својих становника, али такође разумију да би реализовали све те пројекте, морају да се ослањају на Републичке институције“, истиче Цвијановићева.

Она је истакла да је досадашња сарадња са првим људима општине одлична, те да ће бити једнако добра и у будућем периоду.