Одржан радни састанак са представницима ЗП „Електродистрибуција“ а.д. Пале

Данас је у просторијама општине Источно Ново Сарајево одржан радни састанак са представницима ЗП „Електродистрибуција“ а.д. Пале.

Састанку су испред Општинске управе учествовали начелник општине, Јован Катић са сарадницима и директор ЗП „Електродистрибуција“ а.д. Пале,  Ацо Станишић са сарадницима.

Тема састанка је била стање електроснабдијевања и електроенергетска ситуација на подручју општине Источно Ново Сарајево.

Начелник Катић је истакао неопходност рјешавања проблема у електроснабдијевању подручја Тилаве, Топлика и Петровића, гдје су проблеми у нередовном напајању посебно изражени при временским непогодама.

Од предузећа је добијена информација о скорој реализацији пројекта реконструкције мреже у поменутим насељима која би се требала завршити у току ове године.

Динамичан развој општине неопходно је да прати и развој пратеће инфраструктуре. У складу с тим је на подручју наше општине у плану полагање главног енергетског кабла на потезу Иванићи – ЕТФ, чиме би се дугорочно обезбиједио енергетски капацитет и потребе становништва за електричном енергијом у новоизграђеним насељима општине Источно Ново Сарајево али и општине Источна Илиџа.

Разговарано је и о другим плановима развоја електромреже на подручју регулационих планова „Чича“ и „Центар 3“, а истакнута је јако добра сарадња и комуникација Општине и овог предузећа.