Одржана 4. редовна сједница Скупштине општине

Четврта редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 22. марта 2021. године и на њој је разматрано 27 тачака дневног реда.

На четвртом скупштинском засједању одборници су усвојили Програм развоја спорта општине Источно Ново Сарајево и Одлуку о усвајању Програма подстицаја развоју привреде и пољопривреде за ову годину у износу од 100.000 КМ.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да се овим програмом желе подстаћи пољопривредни произвођачи са 50.000 КМ, као и предузетници у микро, малим и средњим предузећима.

„У овој тешкој ситуацији ми смо у буџету успјели да нађемо одређена средстава која и нису мала, да помогнемо свим нашим пољопривредним произвођачима и привредним субјектима који послују на нашој општини“, рекао је Катић новинарима.

Према његовим ријечима, током године ребалансом буџета планира се издвајање додатних средстава за подстицај и оним привредним субјектима који су угрожени донесеним епидемиолошким мјерама.

Катић је навео да је приступљено измјени регулационих планова „Центар три“ и „Васковића ливаде“.

„Регулациони план „Васковића ливаде“ је истекао и покренута је одлука о приступању изради новог регулационог плана како би се проширила урбана зона, а самим тим и развој општине на друге локалитете“, појаснио је Катић.

Говорећи о Одлуци о приступању Регулационом плану „Центар три“, он је подсјетио да је прошле седмице са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић договорена изградња новог дјечијег вртића, који ће се налазити поред вјештачког језера.

„Због тога смо покренули измјену регулационог плана, како бисмо сам пројекат вртића могли да прилагодимо потребама“, рекао је Катић.

Према његовим ријечима, разматра се могућност и изградње подземне гараже која не би нарушила ни зелене површине ни сам излед те рекреационе зоне, а обезбиједила би додатни број паркинг мјеста за све посјетиоце.

Такође, одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево на данашњој сједници именовали су Александра Костовића из Демократског савеза /ДЕМОС/, за замјеника начелника општине.