Одржана 36. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Тридесет шеста редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 22. маја 2020. године и на њој је разматрано 25 тачака дневног реда.

На приједлог начелника општине Љубише Ћосића, Скупштина општине усвојила је данас Програма подршке привредним субјектима у циљу ублажавања негативних посљедица узрокованих пандемијом вируса COVID-19, у вриједности око 530.000 КМ. Усвојеним програмом, настоји се помоћи привредним субјектима који су погођени кризом, која је отпочела од мјесеца марта 2020. године.

“Постоји значајна штета за све привредне субјекте, посебно оне који нису радили претходна два мјесеца. У програму имамо директне и индиректне мјере. Директне се односе на финансијску подршку којом ћемо подржати привреднике и то путем јавних позива са тачно утврђеним правилима. Новац ће бити пласиран за набавку основних и обртних средстава у циљу подршке пословању”, рекао је Ћосић.

Он је рекао да је ријеч о износима од 1.000 до 5.000 КМ директне финансијске подршке оним привредним субјектима који су због епидемије вируса корона претрпјели штету, док ће дио подстицаја бити усмјерен и на раднике који су остали без посла.

Усвојен је и приједлог Одлуке о давању назива новоизграђеном тргу на подручју општине Источно Ново Сарајево, и овом одлуком даје се назив новоизграђеном тргу и то : Трг Републике Србије.

На тридесет шестом скупштинском засједању одборници су усвојили Извјештаја о извршењу буџета за период 01.01-31.12.2019. године, а прихваћена је и Информација о стању безбједности на подручју општине Источно Ново Сарајево.