Одржана 15. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Петнаеста редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 30. септембра 2022. године и на њој је разматрана 21 тачка дневног реда.

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су извјештај о извршењу буџета за пола године од 7.676.755 КМ, са суфицитом од 1.505.259 КМ.

Након одржане сједнице начелник Општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао да се наставља тренд из претходне године када је оставрен суфицит, наводећи да је то показатељ опредијељености општине да, осим свих инвестиција и пројеката који се реализују, ради на томе да оствари текућу ликвидност и позитивно послује.

Одборници су разматрали и Извјештаји о раду начелника у органима комуналних предузећа која су у власништву општине – Комунално предузеће „Рад“, „Водовод и канализација“, „Топлана“ и погребно предузеће „Свети Марко“, у оквиру једне тачке, што није подржала опозиција.

Начелник је навео да је расправљано о раду и проблемима предузећа, те додао да се у свима види побољшање, а да је сигурно највећи успјех остварио „Водовод и канализација“ на обезбјеђењу довољних количина воде и сигурно је да становници неће бити изложени редукцијама.

„Ријешили смо тај проблем за наредних 10, 15 година и јавност то треба да зна. Предузеће „Свети Марко“ које је остварило у овој години највећи успјех од свих претходних година, улаже у опрему, средства за рад и добило је позитивно мишљење“, истакао је Катић.

Према његовим ријечима, Комунално предузеће „Рад“, иако је и даље у тешкој ситуацији, има одређене позитивне помаке, те и даље има подршку локалне заједнице, а „Топлане“ и даље позитивно послују.

Катић је додао да извјештај о раду и пословању Дома здравља Источно Сарајево за прошлу годину није добио подршку већине одборника.

„Сигурно да има доста позитивног што је менаџмент Дома здравља урадио прошле и ове године, али има још доста тога што је потребно побољшати како би се финансијски резултат поправио да не би била угрожена текућа ликвидност ове здравствене установе“, истакао је Катић.

На петнаестом скупштинском засједању одборници су усвојили и Информацију о раду органа и организација са подручја општине за 2021. годину – Борачка организација Источно Ново Сарајево, Пореска управа ПЈ Источно Ново Сарајево, као и Информацију о раду невладиних организација за 2021. годину.