Одржана 12. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Дванаеста редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 28. марта 2022. године и на њој је разматрано 18 тачака дневног реда.

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево данас су усвојили Нацрт стратегије развоја општине Источно Ново Сарајево за период 2022-2028. године, а о истој ће јавна расправа трајати 30 дана.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истакао је да је ово важан документ који усмјерава правце развоја наше општине у наредних седам година. Он је изразио наду да ће становници општине Источно Ново Сарајево препознати оно шта је у интересу развоја, те дати своје примједбе на нацрт стратегије.

Данас је усвојен и Програм подстицаја развоју привреде и пољопривреде у општини Источно Ново Сарајево за 2022. годину у износу од 150.000 КМ, по којем је за пољопривреду предвиђено 90.000 КМ, а за привреду 60.000 КМ.

Начелник општине рекао је да се путем постицаја за пољопривреду настоји помоћ становништву при набавци садног материјала, набавку пластеника и повећања пластеничке производње, што ће бити реализовано заједно са Министарством пољопривреде, као и набавка засада воћа, и подршка при бављењу пољопривредном производњом.

На дванестој Скупштини општине одборници су донијели и одлуку о цијенама ренте и уређења за текућу години, као и одлуку о утврђивању најниже почетне продајне тржишне цијене грађевинског земљишта по зонама, која је повећана у односу на претходне године.

Одборници су усвојили и одлуку о расписивању избора за чланове савјета мјесних заједница, одлуку о усвајању годишег плана систематске превентивне дезинсекције и дератизације на подручју наше општине, а прихваћена је и Информација о учењу и владању ученика основних и Средње школе на крају првог полугодишта 2021/2022. година.