Одржана сједница Форума за безбједност Општине Источно Ново Сарајево

У Општинској управи Источно Ново Сарајево данас је одржана сједница Форума за безбједност, којом је предсједавао начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Ђокановић.

Иницијативом МУП-а Републике Српске, на дневном реду су се нашле теме које се односе на побољшање безбједности дјеце у школама и вршњачко насиље, те успостављање што боље сарадње са родитељима, локалном заједницом, центрима за ментално здравље и социјални рад.

Овом приликом на сједници Форума заузети су закључци да је неопходна боља размјена информација између установа које се баве овом проблематиком, те интензивирати сарадњу са родитељима. На сједници форума је установљен и недовољан капацитет установа са стручним кадром.

Закључено је да потребно организовати мјесечне састанке мултисекторског тима, гдје ће бити укључени сви битни фактори из локалне заједнице и стручна предавања. Такође, присутни учесници форума су закључили да је неопходно регулисати путну сигнализацију у улици Војводе Радомира Путника, која се налази у непосредној близи Основне школе „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево.