Одржана сједница Предсједништва Савеза општина и градова РС

У Општини Брод јуче, 25. децембра 2019. године одржана је 67. сједница Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске.

На дневном реду сједнице између осталог нашла се Информација у вези буџета РС за 2020. годину, Информација Министарства управе и локалне самоуправе о одржаним јавним расправама у вези нацрта Закона о инспекцијама РС, те Иницијатива Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности РС у вези рада недјељом и празницима.

На сједници Предсједништва Савеза општина и градова РС било је ријечи о одређеним иницијативима и законским рјешењима, између осталог о Закону о концесијама, те иницијатива коју је упутио Синдикат трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатност – да се рад недјељом у трговинама забрани или ограничи.

“Оно најбитније између двије сједнице Предсједништва јесте повећање гранта од милион КМ за неразвијене општине, које је Влада РС планирала у буџету за идућу годину”, рекао је Љубиша Ћосић предсједник Савеза општина и градова РС.

На дневном реду 67. сједнице Предсједништва општина и градова РС нашла се и Информација Министарства управе и локалне самоуправе о одржаним јавним расправама у вези Нацрта Закона о инспекцијама РС.

На посљедњој овогодишњој сједници Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске разматрано је 16 тачака. 2019. година је година обиљежавања 20 година постојања Савеза општина и градова Републике Српске.