Одржана редовна сједница Форума за безбједност Општине Источно Ново Сарајево

У Општинској управи Источно Ново Сарајево данас је одржана редовна сједница Форума за безбједност, којом је предсједавао начелник општине Љубиша Ћосић.

На дневном реду су се нашле различите теме од значаја за побољшање безбједности грађана наше општине. Иницијативе су се односиле на: општу безбједносну ситуацију на подручју општине Источно Ново Сарајево, безбједност у саобраћају и саобраћајну културу као и рад угоститељских објеката на подручју наше општине.

Овом приликом на сједници Форума заузети су закључци да је задовољавајући извјештај у проценту броја саобраћајних несрећа за прва 2 мјесеца ове године у односу на прва два мјесеца 2018. године, који показује да је за око 30 % мање незгода у овој години али да се и даље мора настави водити рачуна о уобичајеним проблемима на саобраћајницама улица: Стефана Немање, Спасовданска,  Хиландарска, В.Р. Путника и Карађорђева.

Закључено је да наредној сједници Форума буду присутни и представници Центра за ментално здравље, а изнесен је и став МУП-а да се свако 3 мјесеца одржава Форум за безбједност.

Предложено је да се покуша ријешити проблем безбједности бензинских пумпи у сарадњи са власницима истих, због повећаног броја разбојништава. Још један од данашњих закључака јесте да је потребно упутити допис скупштини Града Источно Сарајево о локацији за изградњу још једног Ватрогасног дома на подручју општине Источно Ново Сарајево.

Такође, разговарано је и на тему да Комунална полиција настави прецизно дјеловати у погледу рада угоститељских објеката. Присутни су закључили да је неопходно што прије успоставити бољу сарадњу између Основне школе и Центра за социјални рад, као и да се покуша ријешити проблем непрописног паркирања испред Дома здравља.