Одржана конференција за новинаре поводом почетка пријава за Божићни турнира у футсалу

Организациони одбор другог по реду Божнићног турнира у Источном Новом Сарајеву одржао је данас конференцију за новинаре поводом почетка пријава за овогодишњи турнир.

Начелник Општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истиче да је прошлогодишњи турнир одјекнуо широм региона, да је превазишао очекивања, те је самим тим постављен задатак да ове године турнир буде још бољи. „Данашњом конференцијом за медије отворили смо пријаве за други Божићни турнир у футсалу Источно Ново Сарајево 2023. Прошлогодишњи турнир од‌јекнуо је широм региона, превазишао очекивања и самим тим поставио задатак да ове године будемо још бољи.


До 32 екипе ће имати право да се такмиче према Пропозицијама турнира. Када узмемо у обзир да смо прошле године превазишли сва очекивања и организације и становника, а турнир је од‌јекнуо и ван граница Источног Сарајева, сигуран сам да ће и ове године бити велика заинтересованост, зато позивам екипе да што прије крену са пријавама.
Увјерен сам да ће квалитет екипа бити на изузетно високом нивоу, а имамо информације да одређени људи већ праве састав екипа и да ће ту бити репрезентативаца БиХ, Србије, Хрватске.
Како смо прошле године превазишли сва очекивања, прије свега становника Источног Сарајева, али и екипа, себи смо дали задатак да ове године покушамо направити још бољи турнир и увјерен сам да ћемо и успјети. Ове године је наградни фонд 20.500 КМ, што је за 5000КМ више него прошле године. Награда за прво мјесто је 14000 КМ, за друго 3000КМ, треће 2000КМ и четврто 1000 КМ.
Биће и награде за истакнуте појединце, као и доста награда за публику која буде посјећивала турнир. Превазишли смо прошле године и бројност публике и сигурно је очекивати и ове године да ће трибине бити испуњене до посљедњег мјеста. Потрудићемо се и побринути да сви они који дођу уживају у фудбалским представама и да имамо доста занимљивости за гледаоце који нису прошле године. Ту је и маскота турнира која је од ове године са нама, а имамо и Јавни позив за име маскоте, која ће да уљепша дане турнира и забавља гледаоце. Планирамо још много новитета што се тиче забаве, али то нећемо данас све открити, како бисмо изненадили посјетиоце.

Позивам још једном све екипе да почну са пријавама екипа, а уједно позивам и становнике да дођу и уживају у турниру од 26. децембра до 13. јануара. Турнир завршавамо концертом и дочеком православне Нове године. Сљедеће године ћемо ући у Српску нову годину са групом „Пилоти“


Видимо се од 26.12. у дворани!“

Директор турнира, Мирко Чампара, очекује ове године још бољи турнир него што је био прошле године. С обзиром на то да овог јануара нема репрезентативних обавеза, очекује још бољи турнир јер ће моћи доћи репрезентативци из региона.

„Ми смо прошле године причали о томе како ће људи који дођу имати шта да виде. Ја сам сигуран да је било интересантно, да је било шта да се види, да су људи који су дошли са стране били задовољни, да је све било на једном врхунском нивоу. Гледајући дешавања, мислим да је Божићни турнир био примјер суђења, примјер правог спортског двобоја, гђе су сви били равноправни на такмичењу, што и јесте циљ. Пријаве су кренуле што се тиче турнира и трају до 20. децембра. Извлачење ће бити 22. или 23. децембра. Надамо се већем броју екипа, већем броју квалитетнијих екипа. Прошле године смо имали ситуацију да је репрезентација БиХ била на турниру у Поречу, исто тако екипе из региона су биле по турнирима репрезентација. Ове године тих турнира нема и ја се надам доласку већег броја играча из региона. Ова награда је јеедна од већих у окружењу. Код нас је само сениорски турнир и ово је сигурно једна од највећих награда што се тиче самог сениорског дијела такмичења. Трудићемо се максимално да као и прошле године пробудимо емоцију, да представимо своју Општину на најбољи начин. Зато и јесте овај организациони одбор ту, да направимо то још квалитетније. Ми ћемо се трудити да то буде још квалитетније него прошле године“, рекао је директор турнира, Мирко Чампара.