Одржана конститутивна сједница

Прва сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 11. јануара 2021. године и на њој је разматрано 12 тачака дневног реда.

На одржаној конститутивној сједници изабрано је руководство локалног парламента и начелници одјељења у општинској управи Источно Ново Сарајево.

Скупштину општине чини 19 одборника, од којих скупштинску већину чини девет одборника СНСД-а, те по један одборник Странке за наш град, Демоса и Уједињене Српске, док су у опозицији три одборника СДС-а и четири ДНС-а.

На данашњој сједници за начелнике Одјељења за финансије и буџет изабран је Славиша Влачо, Одјељења комуналне полиције Милош Пандуревић, Одјељења за просторно уређење и комунално-стамбене послове Александра Миловић, Одјељења опште управе Вања Капор и Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Ђокановић. За  секретар Скупштине општине изабрана је Радмила Тушевљак.

Начелник општине Јован Катић у свом уводном излагању најавио је  пројекте које Општинска управа треба да реализује.

„Пред нама је велика одговорност према грађанима који су нам пружили подршку да у наредне четири године водимо општину Источно Ново Сарајево. Вјерујем у свој тим који смо данас изабрали без подршке опозиције и вјерујем да ћемо у наредним годинама створити што боље услове за живот и останак грађана на овим просторима“, рекао је Катић након одржане сједнице.

Он је нагласио да ће још интензивније радити на реализацији великог броја инвестиција које су покренуте у протеклих осам година, како би испунили обећање које су дали грађанима током изборног процеса.

Новоизабрани предсједник Скупштине општине Ведран Јованчић изразио је наду да ће са одборницима остварити добру и конструктивну сарадњу, те да ће парламент доносити одлуке и акте који ће бити у интересу развоја ове локалне заједнице и њених становника. 

За потпредсједника Скупштине општине на данашњој сједници изабрана је Наташа Богдановић-Трифковић.