Овогодишње обиљежавање крсне славе и Дана општине – Спасовдана биће скромно али достојанствено

ОпштинИсточно Ново Сарајево ове године због ситуације која се односи на угроженост нашег друштва пријетњом вируса COVID-19, скромније ће прославити крсну славу и Дан општинеВазнесење Господње – Спасовдан.

Средства намијењена за славске свечаности усмјериће се у програм за подршку привреди и опоравак од утицаја COVID-19. Дио средстава усмјерено је и за помоћ најосјетљивијим категоријама становништва, којима је данас подијељено 135 пакети помоћи, који садрже прехрамбене и производе за одржавање личне и хигијене домаћинства.

Програм овогодишњих Спасовданских свечаности почиње сутра у 20.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево, гдје ће бити одржана свечана Спасовданска академија, којој ће присуствовати одборници Скупштине општине, директори јавних предузећа и добитници плакета и захвалница општине.

Такође, сутра са почетком 19.30 часова у Културном центру планирано је и отварање изложбе фотографија „Све је стало у један тренутак“, које су настале за вријеме епидемије вируса корона, те додјела награда за најбоље фотографије.

Обиљежавање Спасовдана у четвртак, 28. маја, почеће у 09.00 часова Светом литургијом у Храму Св. Великомученика Георгија у Миљевићима, након чега је предвиђен коктел и славска литија око храма.

За 13.00 часова истог дана, заказана је и прес конференција начелника општине Источно Ново Сарајево Љубише Ћосића, која ће се одржати у његовом кабинету.