Ново санитетско возило за Дом здравља „Источно Сарајево“

Успјешно је извршена набавка санитетског возила за хитне и мобилне интервенције за Дом здравља „Источно Сарајево“ и возило је предато на коришћење овој здравственој установи.

Подсјећамо да је возило набављено у склопу пројекта „Јачање здравствених капацитета општине Источно Ново Сарајево“, а поменути пројекат општини Источно Ново Сарајево одобрен је из средстава Инвестиционо–развојне банке РС, путем Јавног позива јединицама локалне самоуправе у Републици Српској за додјелу средстава из Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја 2020/2021.

Овај пројекат подржан је од стране: Инвестиционо – развојне банке Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарства финансија Републике Српске, „УНДП-а“,  Швајцарске агенције за развој и сарадњу „СДЦ“, и општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Набавком новог савременог санитетског возила Дом здравља „Источно Сарајево“ ће на овај начин побољшати квалитет својих услуга, што је посебно значајно у овим условима док траје глобална пандемија.