Начелници Катић и Шеховац о пројекту проширења система видео-надзора

Начелник Општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, данас су одржали радни састанак у просторијама општине.

Током данашњег састанка закључено је да ће се заједно радити на пројекту проширења система видео-надзора на подручју наше локалне заједнице, с циљем боље контроле и повећања безбједности грађана.

Начелник Катић  је подсјетио да је у протеклом периоду на подручју општине изграђено доста нових саобраћајница, паркова и мјеста гдје се окупљају грађани, што захтијева проширење система видео-надзора.

Такође, овом приликом указана је потреба и да се заједнички приступи реконструкцији Полицијске станице Источно Ново Сарајево и зграде гдје је смјештена Јединица жандармерије.

„Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске општинској управи Источно Ново Сарајево одобрило је пројекат повећања енергетске ефикасности Полицијске станице, гдје треба да се замијени столарија, кров и све оно што је потребно да та зграда буде функционална и достојна полицијских службеника“, рекао је Катић.

Он је рекао да Општинска управа са једном фирмом покушава да до почетка нове школске године реализује један иновативни пројекат, јединствен у Републици Српској, који ће значајно утицати на повећање безбједности ђака у школама.

Начелник Шеховац захвалио је Катићу за подршку општинске управе на реконструкцији објеката које користи полиција, те изразио наду да ће радови што прије почети.