Начелник Ћосић уприличио традиционални новогодишњи пријем

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић уприличио је синоћ традиционални новогодишњи пријем за представнике јавног, културног и спортског живота са подручја општине.

Обраћајући се званицама, начелник Ћосић је истакао да ће наша локална заједница у 2020. години окончати реализацију пет кључних инфраструктурних пројеката.

Ћосић је рекао да је општина Источно Ново Сарајево у посљедњих неколико година по интензитету изградње препозната као локална заједница број један у Републици Српској.

„Реконструкција спортске дворане тече планираном динамиком и биће завршена наредне године. Изградња градског трга `Србија` тече добро и половином идуће године биће отворен, као и позориште чија ће изградња бити окончана крајем 2020. године“, додао је Ћосић.

Као кључне пројекте навео је и изградњу нове улице Дечанска у дужини од 1,15 километра и новог градског парка за који су већ започети припремни радови.

Истакао је да је реализовано и много мањих, али веома важних пројеката, као што је асфалтирање локалних путева, изградња нових игралишта, те увођење ЛЕД расвјете.

Подсјетио је и на градњу пословне зоне у којој би требало да буде запослен велики број становника наше локалне заједнице, али и цијелог Источног Сарајева.

Начелник Ћосић рекао је да наша локална заједница током 2019. године измирила све обавезе према спортским удружењима, борачкој организацији, невладиним организацијама и удружењима пензионера.