Начелник Ћосић: Нема заражених, у току дезинфекција јавних установа

На подручју општине Источно Ново Сарајево није евидентиран ниједан случај заразе вирусом корона, а у току је дезинфекција јавних установа и јавних површина, рекао је Срни начелник ове општине Љубиша Ћосић.

Ћосић је истакао да општина, у складу са препорукама Савеза општина и градова Републике Српске и свим одлукама Владе Српске, те и најновијом о спровођењу ванредног стања, примјењује обавезу дезинфекције свих јавних објеката.

Он је нагласио да је у току дезинфекција просторија Геодетске управе и Цивилне заштите Републике Српске, синоћ је завршена дезинфекција Полицијске станице, а јавља се и велики број приватних предузећа да изврше дезинфекцију својих пословних простора, што је добро.

Ћосић је рекао да су радници Комуналног предузећа „Рад“ на терену, врши се прање улица, дезинфекција јавних површина и то ће бити настављено у континуитету.

Он је истакао да је важно и да се на подручју општине све јавне услуге пружају на одговарајући начин и да све иде нормалним током.

Ћосић је апеловао на становништво да избјегавају директне контакте и масовна окупљања, те да воде рачуна о личној хигијени.

Он је нагласио да су припадници Комуналне полиције на терену и на основу добијених података од Граничне полиције БиХ обилазе око педесетак адреса гдје треба да обаве разговоре са људима који су се вратили из иностранства и обавјештавају их о потреби самоизолације и јављања у случају одређених здравствених тегоба.

Ћосић је нагласио да на подручју општине нема лица која се јављају са сумњом или тегобама, а директор Дома здравља га је обавијестио да су обезбијеђене просторије за самоизолацију и изолацију у случају заразе.

Извор: СРНА