Начелник Катић у посјети општини Фоча и вртићу „Чика Јова Змај“

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, данас је са сарадницима боравио у посјети новоизграђеном Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ у Фочи, а домаћин посјете била је директор вртића Слађана Владичић.

Основни циљ посјете, поред обиласка објекта новоотвореног вртића, јесте и размјена искустава и примјера добре праксе, које руководство општине жели примјенити и на наш будући вртић у Центру 3.

Објекат вртића који је Општина Фоча изградила у насељу Доње Поље, отворен је у децембру 2020. године, располаже са близу 2.000 квадратних метара корисне површине и тренутно је најбољи и најсавременије опремљен објекат ове врсте у земљи и региону, информисала је присутне Владичићева.

Начелник Катић одазвао се позиву начелника Општине Фоча Милана Вукадиновића, те данас са својим сарадницима, посјетио Општинску управу и разговарао са првим човјеком ове општине.

Овом приликом било је ријечи о раду Општинске управе и проблемима са којима се сусрећу, размијени мишљења, пројектима као и изазовима.

Општине Источно Ново Сарајево и Фоча спадају у развијене локалне заједнице у Републици Српској, те имају мноштво идеја за размјену на обострану корист и овакви састанци су одличан вид сарадње, закључено је током посјете.