Начелник Катић разговарао са ресорним министрима Владе Републике Српске

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, састао се данас у Градској управи Источно Сарајево са министрима Владе Републике Српске.

На одржаном састанку са министром просвјете и културе Републике Српске Наталијом Тривић и градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем, констатовано је да је неопходно изградити још једну основну школу у Источном Новом Сарајеву и проширити капацитете, с обзиром на прилив и број дјеце која се уписују у основне школе.

Највише ријечи је било о пројектима у области образовања, културе, и инфраструктурним пројектима, те је договорено да ће општина Источно Ново Сарајево, заједно са Градском управом сачинити елаборат о оправданости изградње нове основне школе, а да ће Влада Републике Српске усмјерити инвестиције у овом правцу.

Начелник Катић информисао је присутне да су у току припреме за израду главног пројекта који би био основ за изградњу нове основне школе, те најавио је да ће до краја мјесеца бити расписан јавни позив за изградњу новог обданишта. Он је изразио и увјерење да ће до средине наредне године бити потпуно завршено ново позориште.

Током данашњег сусрета са министром за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђаном Рајчевићем, било је ријечи о реализацији пројеката изградње студентског дома у Источном Новом Сарајеву, зграде Музиче академије и Рекората.

Такође, начелник је разговарао и са министром породице, омладине и спорта Соњом Давидовић, гдје је било ријечи о организацији Свјетског првенства у бициклизму чији домаћин је Град Источно Сарајево, као и о надолазећем Европском првенству у боксу за школарце.

Начелник Катић изразио је захвалност министрима, те истакао да цијени њихов допринос у досадашњем ангажману, кроз сарадњу са Владом Републике Српске, као и са министарством које они воде.